Definita cuvantului carabinieră
CARABINIÉRĂ s. f. carabină (2). (< germ. Karabinier /haken/)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu carabinieră
ANTIPOLÁRĂ s. f. (mat.) polara, în raport cu o conică, a simetricului unui punct în raport cu centrul acelei conice. (< fr. antipolaire) Vezi definitia »
DIAGRÁMĂ, diagrame, s. f. Reprezentare grafică schematică a unui fenomen, a unui obiect, a amplasării locurilor dintr-o sală de spectacole, din vagoane etc. ♦ Linie lăsată pe o hârtie de un aparat înregistrator, care reprezintă modul de desfășurare a unor fenomene. [Pr.: -di-a-] – Din fr. diagramme. Vezi definitia »
pánchiță, pánchițe, s.f. (reg.) femeie de moravuri ușoare. Vezi definitia »
LẤNGĂ prep. 1. (Introduce un complement circumstanțial de loc) În preajma..., în apropiere de... Acolo lângă fântână, te aștept. 2. (În prep. compuse) De lângă = din preajma..., din apropierea..., din vecinătatea... Pe lângă = a) (introduce un complement indirect) la (cineva); b) (introduce un complement circumstanțial de loc) prin preajma..., prin apropierea...; de-a lungul...; c) (introduce un complement circumstanțial de mod) alături de..., față de..., în comparație cu...; d) (introduce un complement circumstanțial cumulativ) în afară de..., în plus de...; e) (urmat de „că” și precedat de „pe”, cu valoare de conj.) în afară de faptul că..., abstracție făcând... – Lat. longum ad. Vezi definitia »
DIPSÁDĂ s. f. șarpe fabulos a cărui mușcătură ar fi cauzat o sete mortală. (< fr. dipsade) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z