Definita cuvantului carenate
CARENÁTE s. f. pl. subclasă de păsări având sternul prevăzut cu carenă (4). (< fr. carinates)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu carenate
UNISEXUALITÁTE s. f. stare, calitate a unui organism de a fi unisexuat; monosexualitate. (< fr. unisexualité) Vezi definitia »
secóviște, secóviști, s.f. (reg.) vad în care se găsește un ochi adânc. Vezi definitia »
WYANDOTTE UÁIĂN-DOT/ s. m. 1. specie de pește în America. 2. rasă de găini americane, obținută prin diverse încrucișări. (< fr., engl. wyandotte) Vezi definitia »
RENÉTE s. n. pl. soi de măr de origine olandeză, cu fruct de mărime mijlocie, conic, galben-limoniu, portocaliu pe partea expusă la soare. (< fr. reinette, germ. Renette) Vezi definitia »
DINAÍNTE, adv. 1. În față, înainte. ◊ Pe dinainte = prin față. ◊ Loc. adj. De dinainte = din față. ◊ Expr. A (sau a-l) lua (pe cineva) gura pe dinainte = a spune ceva ce nu a vrut să spună, a-și da fără voie gândurile pe față. A nu-i trece cuiva pe dinainte = a nu îndrăzni (din prea mare respect sau considerație) să se arate în fața cuiva. ♦ (Adjectival, invar.) Din față, anterior. Rândul dinainte. ♦ (Substantivat, în forma dinaintea) Jumătatea din față a corpului unui animal. 2. De mai înainte, de mai de mult. ◊ (Adjectival, invar.) Asta-i lelea dinainte Care ne făcea plăcinte (JARNÍK-BÎRSEANU). ◊ Loc. adj. De dinainte = de mai înainte, de adineaori. ♦ Din timp, de cu vreme. – Din de4 + înainte. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z