Definita cuvantului carosa
CAROSÁ vb. tr. a proiecta, a produce sau a monta o caroserie. (< fr. carrosser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu carosa
plăsá, plăséz, vb. I (înv.) a bate din palme. Vezi definitia »
DEGROSISÁ vb. I. tr. A reduce suspensiile mai mari în procesul de purificare a apei. [După fr. dégrossir, dégrossissage]. Vezi definitia »
ÎNDESÁ, îndés, vb. I. 1. Tranz. A apăsa, a presa ca să încapă cât mai mult într-un spațiu restrâns, a vârî cu forța (într-un spațiu limitat); a înghesui, a bucși. ♦ A face cât mai compact (un material). 2. Tranz. A-și așeza pălăria, căciula, șapca, trăgând-o cât mai mult pe cap. 3. Refl. (Despre o mulțime de persoane sau de lucruri în mișcare) A se aduna, a se îngrămădi unul lângă altul, unul peste altul; a se înghesui. ♦ (Pop.) A se grăbi, a da zor. – Lat. in-de(n)sare. Vezi definitia »
CONCASÁ vb. I. tr. A sfărâma un material solid, a fărâmița. [< fr. concasser]. Vezi definitia »
COMPENSÁ vb. I. tr. 1. a înlocui ceva consumat, cheltuit, prin altceva; a da un echivalent; a despăgubi. 2. a determina valoarea mijlocie sau cea mai probabilă a unui șir de măsuri, ale căror rezultate brute sunt afectate de erori accidentale. 3. (fiz.) a micșora sau a anula efectul unei acțiuni. ◊ a înlătura erorile de deviație ale unei busole. II. tr., refl. (med.; despre organe) a(-și) reveni la o stare de echilibru, de funcționare normală. (< fr. compenser, lat. compensare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z