Definita cuvantului cască
CÁSCĂ s. f. 1. acoperământ de cap din metal ușor, dar rezistent, pe care îl poartă militarii în luptă, unii sportivi sau muncitorii, scafandrii și cosmonauții pentru protejarea capului. ♦ ~ăști albastre = trupe ONU aflate în zone de conflict. ◊ acoperământ de cap din cauciuc, la înotări pentru a nu-și uda părul. 2. dispozitiv metalic în formă de căciulă, servind la uscatul părului. 3. dispozitiv din unu sau două receptoare fixate pe urechi pentru ascultarea transmisiunilor radiofonice sau telefonice. (< fr. casque)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cască
GRANÁTĂ2 s.f. v. grenadă. Vezi definitia »
MIOGLOBÍNĂ s. f. pigment hemoglobinic din fibrele musculare care are rolul de a fixa și furniza acestora oxigenul necesar. (< fr. myoglobine, engl. myoglobin) Vezi definitia »
PANGENÉZĂ s. f. teorie, depășită azi, care explică ereditarea prin existența unor germeni provenind din celulele întregului organism; panspermie (1). (< fr. pangenèse) Vezi definitia »
POLICLÍNICĂ, policlinici, s.f. – V. policlinic (1) [DEX'98] Vezi definitia »
CAȘÉTĂ, cașete, s. f. Cutie mică din substanță amilacee, în care se introduc, spre a fi înghițite, medicamente sub formă de pulbere; bulină (1). – Din fr. cachet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z