Definita cuvantului mândrie
MÂNDRÍE, mândrii, s. f. 1. Sentiment de mulțumire, de satisfacție, de plăcere, de bucurie; ceea ce produce mulțumire, satisfacție, plăcere, bucurie; sentiment de demnitate, de încredere în calitățile proprii. ♦ Ceea ce constituie prilej de laudă, de fală, de mulțumire. 2. Sentiment de încredere exagerată în calitățile proprii; orgoliu, trufie, îngâmfare. – Mândru + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mândrie
CALORIMETRÍE s. f. parte a fizicii care studiază metodele de măsurare a căldurii. ◊ metodă de măsurare a cantității de căldură consumate de către corpul uman. (< fr. calorimétrie) Vezi definitia »
COMÍSIE, comisii, s. f. 1. Colectiv organizat care funcționează pe lângă o instituție, o adunare etc. și care are sarcina de a face propuneri, de a lua hotărâri sau de a executa mandate în cazuri speciale. 2. Organism internațional sau organ al unei organizații internaționale. 3. (Înv.) Secție de poliție. [Var.: comisiúne s. f.] – Din rus. komissiia, fr. commission. Vezi definitia »
MICROTOMÍE s. f. tăierea unor fragmente foarte subțiri dintr-un corp spre a fi examinate la microscop. (< engl. microtomy) Vezi definitia »
INSTITUTIE SCOLARA PARTICULARA, IN IN SISTEMUL EDUCATIV DIN TRECUT Vezi definitia »
XILOLITOGRAFÍE s. f. (Tipogr.) Procedeu de tipar litografic la care forma de tipar se execută pe o placă de lemn. – Din fr. xylolithographie, germ. Xylolithographie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z