Definita cuvantului catalografie
CATALOGRAFÍE s. f. ramură a biblioteconomiei care studiază principiile și metodele întocmirii cataloagelor de bibliotecă, de muzeu. (< fr. catalographie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu catalografie
INJÉCȚIE s.f. 1. Introducere forțată cu seringa a unei substanțe lichide în corp; (p. ext.) lichidul astfel introdus. 2. Introducere sub presiune a combustibilului în camera de ardere a unui motor. 3. (Mat.) Funcție injectivă. 4. (Geol.) Pătrundere sub presiune a unei magme în zonele cele mai adânci ale scoarței terestre. [Gen. -iei, var. injecțiune s.f. / cf. fr. injection]. Vezi definitia »
HIPONASTÍE s. f. creștere mai rapidă a suprafeței dorsale a unui organ vegetal plat (frunză, petală) decât a celei ventrale, care devine concavă. (< fr. hyponastie) Vezi definitia »
SÁLBIE s. f. v. salvie. Vezi definitia »
IMPRÉSIE s. f. efect produs în conștiință de un factor din afară; gânduri, imagini etc. întipărite în amintire. ♦ a face (sau a produce) ~ = a impresiona puternic; a da (sau a lăsa, a face) ă că = a părea că. ◊ senzație; părere. ♦ a avea ă că... = a bănui, a crede că... ◊ (pl.) păreri, puncte de vedere personale (asupra unei chestiuni, a unui fapt etc.). (< fr. impression, lat. impressio) Vezi definitia »
AMIGDALOTOMÍE s.f. Incizie a amigdalelor; tonsilotomie. [Gen. -iei. / < fr. amygdalotomie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z