Definita cuvantului cauționa
CAUȚIONÁ vb. tr. 1. a depune cauțiune. 2. (fig.) a acorda sprijin, protecție. (< fr. cautionner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cauționa
BOLOGNA [bolóña], Giovanni (numit și Giambologna, pe numele adevărat Jean de Boulogne) (1529-1608), sculptor flamand. Precursor al barocului. A lucrat la Florența pentru familia Medici („Fîntîna lui Neptun”, „Mercur luîndu-șu zborul”, „Răpirea unei sabine” în Muzeul Național de Artă al României). Vezi definitia »
SCĂRMĂNÁ, scármăn, vb. I. Tranz. 1. A smulge și a răsfira (cu mâna sau cu mașini speciale) lâna brută sau alte materiale fibroase, pentru a desface fibrele, a le curăța de impurități și a le înfoia. ♦ A smulge fulgii penelor pentru a face puf. 2. Fig. (Fam.) A bate sau a certa pe cineva. – Et. nec. Vezi definitia »
BELLONA (SAU DUELLONA) (în mitologia romană), zeiță a războiului, identificată uneori cu sora sau soția lui Marte și cu paredrul ei, Nerio. Avea un important templu la Roma, în afara porților cetății, unde preoții îndeplineau ceremoniile specifice declărării războiului și senatul primea ambasadorii străini. Vezi definitia »
BADIJONÁ, badijonez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A unge o parte bolnavă a corpului cu o pensulă sau cu un pămătuf de vată înmuiate într-un medicament. ◊ Tranz. A unge trunchiul unui pom cu o soluție specială pentru a distruge insectele și ouăle lor. 2. Tranz. A unge suprafața unei șosele asfaltate cu o soluție impermeabilă. – Din fr. badigeonner. Vezi definitia »
REABONÁ, reabonez, vb. I. Refl. A se abona din nou. [Pr.: re-a-] – Re1- + abona. Cf. fr. réabonner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z