Definita cuvantului centroid
CENTROÍD I. s. n. punct din spațiu care se mișcă cu o viteză egală cu viteza medie a obiectelor cerești din vecinătatea lui. II. s. f. curbă, loc geometric al centrului instantaneu de rotație în raport cu sistemul de referință mobil sau fix, respectiv rostogolirea și baza. (< engl. centroid)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu centroid
POLIPLOÍD, -Ă adj. care prezintă poliploidie. (< fr. polyploïde) Vezi definitia »
VID, -Ă I. adj. 1. (despre spațiu) care nu conține nimic; gol. ◊ (fig.) lipsit de conținut, de idei. 2. (inform.) care caracterizează o informație nulă. II. s. n. spațiu lipsit de materie ponderală; vacuum (1). ◊ (fig.) sentimentul zădărniciei. (< fr. vide) Vezi definitia »
FUNGOCID,fungocide, s.n. 1. Plantă inferioară, saprofită sau parazită, comestibilă sau necomestibilă, de regulă în formă de pălărie cărnoasă cu picior, ce crește pe pământ sau pe scoarțele arborilor în vegetație sau în putrefacție. Se alimentează printr-o ramificație superficială asemănătoare rădăcinii plantelor. Vezi definitia »
XIFOÍD adj. m. (În expr.) Apendice xifoid = porțiunea inferioară cartilaginoasă a sternului. – Fr. xiphoïde. Vezi definitia »
LARVICÍD, larvicide, s. n. Substanță care ucide larvele unor insecte. ◊ (Adjectival) Substanță larvicidă. – Din fr. larvicide. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z