Definita cuvantului cervicobrahialgie
CERVICOBRAHIALGÍE s. f. nevralgie a plexului cervicobrahial, prin dureri localizate în ceafă, gât și brațe. (< fr. cervico-brachialgie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cervicobrahialgie
PIRETOTERAPÍE s.f. (Med.) Metodă de tratament prin crearea artificială de febră. [Gen. -iei. / < fr. pyrétothérapie, cf. gr. pyretos – febră, therapeia – tratament]. Vezi definitia »
SOCIOPSIHIATRÍE s. f. domeniu al psihiatriei care studiază acțiunea patogenă a mediului asupra vieții psihice. (< engl. sociopsychiatry) Vezi definitia »
MASTURBÁȚIE s. f. provocare a orgasmului prin autoexcitația organelor sexuale; onanie, chiromanie. ◊ ~ psihică = obținerea satisfacției sexuale prin simpla exacerbare imaginativă. (< fr. masturbation, lat. masturbatio) Vezi definitia »
INVITÁȚIE, invitații, s. f. Faptul de a invita sau de a fi invitat; chemare; convocare; poftire. ♦ (Concr.) Document special tipărit, bilet sau scrisoare scurtă prin care cineva este invitat undeva. [Var.: invitațiúne s. f.] – Din fr. invitation, lat. invitatio. Vezi definitia »
SITUÁȚIE, situații, s. f. 1. Totalitatea împrejurărilor care determină la un moment dat condițiile de existență și de dezvoltare ale unei persoane, ale unei colectivitați, ale unei activitați; stare de fapt care decurge de aici pentru cineva sau ceva. ◊ Expr. A fi la înălțimea situației = a corespunde pe deplin unei misiuni încredințate. A te pune în situația cuiva = a încerca să înțelegi împrejurările în care se află altul, pentru a-ți da seama de modul lui de a gândi sau de a acționa. A fi călare (sau stăpân) pe situație = a fi stăpân pe împrejurări în momente grele, critice. ♦ Poziție socială, materială sau morală în care se află cineva. ◊ Expr. A-i face cuiva o situație = a ajuta pe cineva să ajungă la o poziție socială, materială si morală bună. ♦ (Concr.) Avere. ♦ Fig. Dispoziție, stare sufletească. 2. Dare de seamă, raport, inventar. ◊ Situația casei = stare de fapt, constatată zilnic sau ocazional, a numerarului și a gestiunii bănești a unei întreprinderi; raport2 asupra rezultatului constatărilor făcute cu acest prilej. 3. (Rar) Așezare, poziție a unui teren, a unei localități. [Var.: (înv.) situațiune s. f.] – Fr. situation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z