Definita cuvantului mâzgă
MẤZGĂ s. f. 1. Noroi moale, lipicios și alunecos. 2. Pojghiță moale, cleioasă ori unsuroasă care se formează pe suprafața unor alimente sau pe pereții vaselor în care au stat anumite alimente. 3. Strat de alge, de mușchi etc. care acoperă pietrele, rocile expuse la umezeală. 4. (Pop.) Sevă; spec. seva arborilor (aflată sub coajă). – Din sl. mĕzga. bg. măzga.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mâzgă
gimbeală, gimbeli s. f. (intl.) observare / supraveghere (a cuiva), filaj; sesizare a unui detaliu. Vezi definitia »
PIXÍDĂ, pixide, s. f. 1. Casetă sau cupă acoperită, care servea în trecut la păstrarea bijuteriilor sau a împărtășaniei. 2. Tip de fruct în formă de capsulă, care se deschide după coacere printr-un căpăcel sau prin ruperea în două. – Din fr. pyxide. Vezi definitia »
EPANÓDĂ s.f. (Lit.) Figură de stil care constă în reluarea unui cuvânt sau grup de cuvinte la începutul unor unități sintactice; regresiune (6) [în DN]. [Cf. fr. épanode, gr. epanodos – întoarcere]. Vezi definitia »
dihoníță, dihoníțe, s.f. (reg., înv.) butoiaș de păcură atârnat de căruță; păcorniță. Vezi definitia »
EPÁCTĂ s.f. (Liv.) Număr de zile care trebuie adăugat unui an lunar pentru a-l face să concorde cu anul solar. [< fr. épacte, cf. gr. epaktos – adăugat]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z