Definita cuvantului cibleu
CIBLÉU s. n. obiect în formă de clopot, cu un mâner de prindere la partea superioară, în jocul de curling. (< fr. ciblé)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cibleu
ATÉU, -ÉE adj., s. m. f. (adept) al ateismului. (< fr. athée, gr. atheos) Vezi definitia »
ELIZÉU, elizee, s. n. Loc unde cei vechi credeau că se duc sufletele oamenilor virtuoși. ◊ (Adjectival) Câmpiile elizee. – Din fr. Élysée, lat. Elysium. Vezi definitia »
SUPÉU, supeuri, s. n. Masă care se ia seara târziu (după spectacol). – Din fr. souper. Vezi definitia »
PROTÉU, protei, s. m. 1. (Livr.) Om nestatornic, care își schimbă mereu ideile, părerile. 2. (Și în sintagma proteu de peșteră) Batracian care trăiește în unele peșteri (Proteus anguinus). 3. Bacterie polimorfă foarte mobilă, care conține elemente baciliare (Proteus). – Din fr. protée. Vezi definitia »
PROTÉU s.m. 1. Zeu marin care avea darul prevestirii și putea lua după voie diferite forme. ♦ Animal amfibiu, întâlnit numai în apele din regiunile carstice din Balcani, cu pielea albă și cu branhiile externe, care se mențin și la adult. ♦ Gen de bacterii în formă de bastonașe, polimorfe. 2. (Liv.) Om schimbător, nestatornic, care își schimbă necontenit părerile. [Cf. fr. protée, proteus, lat. Proteus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z