Definita cuvantului cimen
CIMÉN s. n. lichid aromatic în uleiurile eterice, izolat din diferite plante (cimbru, chimion) din rășina coniferelor și din petrol, folosit în parfumerie și ca solvent pentru lacuri. (< fr. cumène)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cimen
BADEN-BADEN [bá:dən bá:dən], oraș în SV Germaniei (Baden-Württemberg), în M-ții Pădurea Neagră; 49,3 mii loc. (1987). Izv. minerale termale. Stațiune balneară și turistică renumită. Școala de la ~, școală neokantiană care a elaborat, pornind de la „Critica rațiunii practice”, un punct de vedere normativist. Teza principală o constituie distincția dintre existență și valoare: valorile nu există, ci au valabilitate. Contribuții în special în elaborarea filozofiei istoriei și a filozofiei valorilor și culturii. Reprezentanți: W. Windelband, H. Rickert. Vezi definitia »
ípen adj. invar. și adv. (înv.) 1. (adj. invar.; despre persoane) întreg, sănătos. 2. (adv.) tocmai. Vezi definitia »
SAFÉN, -Ă adj., s. f. (venă) care coboară pe partea mediană a coapsei, colectând sângele venelor superficiale ale piciorului. (< fr. saphène) Vezi definitia »
ENERGUMÉN s.m. 1. Persoană care se pretinde a fi stăpânită de diavol. 2. (Fig.) Exaltat; om care se agită puternic. [< fr. énergumène, cf. gr. energoumenos – agitat]. Vezi definitia »
HIMEN2(O)- elem. „membrană”, „himeniu”. (< fr. hymén/o/-, cf. lat., gr. hymen) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z