Definita cuvantului cipolin
CIPOLIN s. n. 1. rocă metamorfică din marmură albă conținând straturi de mică albă sau alte minerale cristalizate. 2. motiv decorativ din flori, frunze, fructe, împrumutat de la porțelanurile japoneze. (< it. cipollino)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cipolin
OVÍN, -Ă adj. Referitor la oi sau la capre. // s.f.pl. Subfamilie a rumegătoarelor, din care fac parte oaia și capra; (la sg.) animal din această subfamilie. [Cf. fr. ovin, lat. ovinus]. Vezi definitia »
ANAVACCÍN s. n. vaccin cu anatoxină. (< fr. anavaccin) Vezi definitia »
INTESTIN2, -Ă adj. dinăuntru, din interior; intern. (< fr. intestin, lat. intestinus) Vezi definitia »
UNIVITELÍN, -Ă adj. (despre gemeni) care provine dintr-un singur ou. (< fr. univitellin) Vezi definitia »
BUHARIN, Nikolai Ivanovici (1888-1938), economist și om politic sovietic. Membru al Partidului Comunist (din 1906). Lider al „comuniștilor de stînga” (1917-1918), a deținut importante funcții pe linie de partid și de stat (membru în Biroul Politic al C.C., 1924-1929), inițial colaborator al lui Stalin, la sfîrșitul deceniului 3, B. a intrat în conflict cu acesta în problema N.E.P.-ului, industrializării și colectivizării forțate. Acuzat de deviaționism de dreapta, a fost îndepărtat din conducerea partidului (1929), judecat și executat. Reabilitat post-mortem (1988). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z