Definita cuvantului circulație
CIRCULÁȚIE s. f. 1. mișcare, deplasare (de oameni, de vehicule pe o cale de comunicație etc.). 2. mișcare a unui corp într-un circuit. ♦ a pune în ~ = a face să intre în uz. ◊ mișcare a sângelui în aparatul circulator și a servei în plante. 3. (ec.) schimb de bunuri, de mărfuri. ♦ ~ bănească (sau monetară) = circulația banilor în procesul schimbului. (< fr. circulation, lat. circulatio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu circulație
BRONHOMETRÍE s. f. măsurare a calibrului bronhic. (< fr. bronchométrie) Vezi definitia »
CONTENTÁȚIE s.f. (Latinism) Mulțumire, satisfacție. [Gen. -iei. / < lat. contentatio]. Vezi definitia »
RADIOECOLOGÍE s. f. Studiul efectelor radiațiilor naturale asupra organismelor vii. [Pr.: -di-o-] – Din engl. radioecology. Vezi definitia »
VANÍLIE s.f. Fructul aromat, având forma unei păstăi, al unei varietăți de orhidee (Vanilla planifolia) din America Centrală, cu bogat conținut de vanilină, utilizat ca mirodenie mai ales în cofetărie. Se comercializează ca batoane de vanilie, reprezentând păstăile fermentate și uscate, de culoare maronie-neagră, lungi de 10-20 cm, dar și ca esență sau extract natural de vanilie, obținut din aceste fructe. Vezi definitia »
AGROMETEOROLOGÍE s.f. Disciplină care studiază rolul condițiilor meteorologice în dezvoltarea plantelor de cultură. [Gen. -iei. / cf. fr. agrométeorologie, germ. Agrometeorologie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z