Definita cuvantului circumstanțial
CIRCUMSTANȚIÁL, -Ă adj. care depinde de o circumstanță. ♦ complement ~ (și s. n.) = complement care arată împrejurarea în care se desfășoară acțiunea verbului; propoziție ~ă (și s. f.) = propoziție subordonată cu funcție de complement circumstanțial al unui verb din regentă. (< fr. circonstanciel)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu circumstanțial
GERUNZIÁL, -Ă, gerunziali, -e, adj. Care este construit cu gerunziul; care conține un gerunziu. [Pr.: -zi-al] – Gerunziu + suf. -al. Vezi definitia »
MUZEÁL, -Ă, muzeali, -e, adj. Care aparține unui muzeu, care se referă la un muzeu, de muzeu. [Pr.: -ze-al] – Muzeu + suf. -al. Cf. germ. museal. Vezi definitia »
BITONÁL, -Ă adj. (muz.) 1. care admite existența simultană a două tonuri. 2. (despre o voce alterată) care rezultă prin formarea simultană a două sunete în laringe. (< fr. bitonal) Vezi definitia »
TERMÁL, -Ă, termali, -e, adj. (Despre izvoare minerale) Care izvorăște cald din pământ, având, de obicei, proprietăți terapeutice; (despre o stațiune) care are izvoare calde de ape minerale. ◊ Apă termală = apă subterană cu temperatura mai ridicată decât cea medie din luna cea mai călduroasă a unei regiuni. – Din fr. thermal. Vezi definitia »
RASTRÁL s.n. Raster (2). [< germ. Rastral]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z