Definita cuvantului cis
CIS- pref. „dincoace de”. (< fr. cis-, cf. lat. cis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cis
INDECÍS, -Ă, indeciși, -se, adj. Care nu este decis, care stă la îndoială; nehotărât, șovăielnic, nedecis. – Din fr. indécis. Vezi definitia »
PROSCRÍS, -Ă I. adj., s. m. f. (cel) care a fost scos de sub scutul legii; izgonit, exilat. II. adj. (despre idei, acțiuni etc.) interzis, oprit. (< proscrie) Vezi definitia »
BOTZARIS (BOTSARIS), Markos (c. 1788-1823), erou național al Greciei. Comandant al armatei revoluționare din Etolia în timpul Războiului de Eliberare Antiotoman (1821-1829). S-a remarcat în bătăliile de la Missolonghi și Karpenision, unde a murit eroic. Vezi definitia »
HÁGGIS s. n. mâncare națională scoțiană asemănătoare cu drobul de miel. (< fr. haggis) Vezi definitia »
cómis (-și), s. m. – Dregător. – Mare comis, în vechea organizare socială, boier de rangul doi, mare dregător, care avea în sarcina sa grajdurile domnești și organizarea paradelor militare de Bobotează și de Sfîntul Gheorghe. Participa la sfatul domnesc și era singurul boier de rangul doi care purta calpac de zibelină, ca boierii de prim rang. Avea în subordine un comis al doilea, boier de rangul patru, și un comis al treilea, boier de rangul cinci. Din 1812 nu s-a mai bucurat de monopolul cumpărării de furaje pentru armată. Lat. comes, prin intermediul ngr. ϰόμης, cf. sl. komisŭ (Vasmer, Gr., 80). Reprezintă ceea ce era comes stabuli în organizarea medievală a Occidentului. – Der. comisoaie, s. f. (nevastă de comis); comișie, s. f. (înv., dregătoria marelui comis); comișel, s. m. (rîndaș de cai). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z