Definita cuvantului citografie
CITOGRAFÍE s. f. descrierea sistematică a celulei vii. (< fr. cytographie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu citografie
POLIMETRÍE s.f. Combinarea simultană a două sau a mai multor feluri de măsuri în muzica scrisă pentru două sau mai multe voci. [Gen. -iei. / < it. polimetria, cf. gr. polys – mult, metron – măsură]. Vezi definitia »
ENTOMOFAGÍE s. f. faptul de a se hrăni cu insecte. (< fr. entomophagie) Vezi definitia »
CHIROLOGÍE s.f. 1. Arta de a se exprima cu ajutorul mișcărilor degetelor mâinii. 2. Pseudoștiință care studiază corelațiile dintre mână și caracter. [Gen. -iei. / < fr. chirologie, cf. gr. cheir – mână, logos – știință]. Vezi definitia »
INCHIZÍȚIE s.f. Instituție ecleziastică, cu prerogative judiciare și penale, vestită prin sentințele sale de o mare cruzime și instituită de biserica romano-catolică (în sec. XIII-XIX) pentru a stăpâni pe așa-numiții eretici și mai ales pentru a oprima pe cei care se opuneau exploatării feudale și asupririi bisericii. [Gen. -iei, var. inchizițiune s.f. / cf. it. inquisizione, fr. inquisition, lat. inquisitio]. Vezi definitia »
PROTOISTÓRIE s. f. Perioadă intermediară între preistorie și istorie, corespunzând epocii fierului. [Pr.: -to-is-] – Din fr. protohistoire (după istorie). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z