Definita cuvantului cleuasm
CLEUÁSM s. n. figură de stil prin care cineva simulează că își reproșează anumite lipsuri pentru a da de înțeles că nu e vinovat. (< fr. cléuasme, gr. kleuasmos)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cleuasm
CROMÍSM s.n. Intoxicație cronică cu crom. [< crom + -ism]. Vezi definitia »
PREROMANTÍSM s.n. Curent literar apărut în sec. XVIII, caracterizat prin lupta împotriva normelor rigide ale clasicismului, prin gustul pentru pitoresc și exotic, prin cultul sensibilității și al naturii, care a deschis drumul romantismului, principiilor și tendințelor acestuia. [Cf. fr. préromantisme]. Vezi definitia »
GARGARÍSM s.n. 1. Medicament lichid preparat pentru gargarizare. 2. Vocaliză rău executată. ♦ (Fig.) Vorbărie goală, mincinoasă. [< fr. gargarisme]. Vezi definitia »
SINAPÍSM, sinapisme, s. n. Cataplasmă făcută din făină de muștar și apă, care se aplică pe o parte bolnavă a corpului cu scopul de a provoca un aflux al sângelui. – Din fr. sinapisme. Vezi definitia »
STÂNGÍSM, stângisme, s. n. Atitudine, manifestare etc. politică cu caracter sectar, exclusivist în aplicarea unor soluții extreme în interiorul unui partid de stânga. – Stâng + suf. -ism Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z