Definita cuvantului cloropicrină
CLOROPICRÍNĂ s. f. derivat nitrat al cloroformului, folosit ca gaz de luptă sufocant și lacrimogen și pentru distrugerea rozătoarelor. (< fr. chloropicrine)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cloropicrină
CATAPLÁSMĂ s.f. Pastă (din muștar) care se aplică pe o parte bolnavă a corpului; (p. ext.) cârpă, bandaj etc. pe care se întinde această pastă pentru a fi aplicată. [< fr. cataplasme, cf. gr. kataplasma]. Vezi definitia »
ANECDÓTĂ, anecdote, s. f. Istorioară hazlie cu un final neașteptat (care se transmite mai ales pe cale orală). – Fr. anecdote (< gr.). Vezi definitia »
DANAÍDĂ s.f. 1. (Mit.) Nume dat fiecăreia dintre cele 50 de fiice, foarte frumoase, ale lui Danaos, regele Argosului, care pentru faptul de a-și fi ucis soții în noaptea nunții, au fost pedepsite ca după moarte, în infern, să umple cu apă un vas uriaș fără fund. 2. Deschizătură calibrată, folosită în măsurarea cu precizie a debitelor în conducte. [< fr. Danaïdes]. Vezi definitia »
RUBRICATÚRĂ s. f. împărțire a unui registru, formular etc. în rubrici; liniatură. (< germ. Rubricatur) Vezi definitia »
IZOMÉTĂ s. f. linie care unește punctele cu conținut egal în metan ale unui zăcământ de cărbune. (< izo- + metan) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z