Definita cuvantului medical
MEDICÁL, -Ă, medicali, -e, adj. Care aparține medicului1 sau medicinei, privitor la medic1 sau la medicină; de medic1, de medicină. ◊ Concediu medical = concediu care se obține în caz de boală. Gimnastică medicală = sistem de exerciții de gimnastică menite să corecteze diferite defecte sau să reactiveze unele funcții fiziologice. – Din fr. médical.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu medical
COLATERÁL, -Ă, colaterali, -e, adj. Lăturalnic; subordonat, secundar. ♦ (Despre rude, grade de rudenie) Care unește între ei pe frați și surori (și pe descendenții acestora). – Din fr. collatéral, lat. collateralis. Vezi definitia »
VIRTUÁL, -Ă adj. 1. care există ca posibilitate, fără a se produce în fapt; potențial. 2. (despre imaginea unui obiect) obținută prin intersectarea prelungirilor unor raze de lumină divergente. 3. (despre noțiuni din mecanica cuantică) care nu desemnează obiecte sau fenomene reale. (< fr. virtuel) Vezi definitia »
NEMORÁL, -Ă adj. (Franțutism) Care trăiește sau crește prin păduri. [< fr. némoral. / cf. lat. nemus – pădure]. Vezi definitia »
COSTÁL, -Ă adj. (anat.) referitor la coaste. (< fr. costal) Vezi definitia »
STERCORÁL, -Ă adj. Referitor la excremente; stercorar. [< fr. stercoral, lat. stercus – excrement]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z