Definita cuvantului codice
CÓDICE s. n. 1. ansamblu de table cerate, cea mai veche formă de carte la romani. 2. culegere de texte vechi, în manuscrise; codex. (< lat. codex, -icis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu codice
RETRÉCE, retréc, vb. III. Intranz. (Rar) A trece din nou, a trece de mai multe ori. – Din re- + trece (după fr. repasser). Vezi definitia »
ARTEFÍCE s.m. (Italienism) Meșter ; meșteșugar, muncitor. ♦ Artist. ♦ (Fig.) Om dibaci, îndemânatic, iscusit. [< it. artefice, cf. lat. artifex]. Vezi definitia »
COÁCE vb. III. În gastronomie, mod de a prepara un aliment prin expunere la radiații calorice într-un cuptor (electric, cu gaz, cu convecție, la rotisor, cu microunde), în urma căreia acesta apare acoperit de o crustă (excepție la microunde); în limbaj comun se aplică, mai ales, la alimentele făcute din aluat: a coace pâine, prăjituri, cozonac etc.; anumite alimente se pot coace și în sau sub cenușă (cartofi, castane). Vezi definitia »
fleáce s.f. sg. (reg.) lapoviță; noroi apătos. Vezi definitia »
PREZÍCE, prezic, vb. III. Tranz. A spune, a anunța dinainte ce se va întâmpla, orientându-se după anumite indicații prezente, după intuiție, raționament etc. A ghici viitorul cuiva (în cărți, în cafea, în palmă etc.). – Pre1- + zice (după fr. prédire). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z