Definita cuvantului compărea
COMPĂREÁ vb. intr. a apărea în fața unei instanțe judecătorești. (după fr. comparaître)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu compărea
VINEȚEÁ, -ÍCĂ, vinețéle, s. f. (Bot.) 1. (În forma vinețea) Albăstrea. 2. (În forma vinețică) Vineriță. 3. (În forma vinețică) Numele mai multor ciuperci (comestibile) cu pălăria tare, cărnoasă, de culoare albă, purpurie sau portocalie (Russula).Vinețică cu lapte = ciupercă comestibilă cu pălăria cărnoasă, aurie sau portocalie, care conține un suc lăptos și dulce (Lactarius volenus).Vânăt + suf. -ea, -ică. Vezi definitia »
SALTÉA, saltele, s. f. Obiect făcut dintr-un fel de sac de pânză, de material plastic etc. în care se introduce (și se fixează prin cusături din loc în loc) un strat gros de lână, de iarbă-de-mare, de paie, de vată sau care se umple cu aer și care se așează pe pat (pentru a forma un așternut moale) sau pe apă (pentru a pluti). ♦ Saltea de apă = mic rezervor de apă creat la piciorul unui baraj pentru a amortiza lovitura apei care cade asupra terenului de la piciorul barajului. Saltea de beton = construcție de protecție a albiei râurilor, alcătuită din plăci de beton sau de beton armat. Saltea de piatră = strat de piatră uscată care are rolul de a colecta infiltrațiile de apă din galeriile de tunel. Saltea de protecție = Înveliș al unui cablu electric, cu rolul de a-l proteja de deteriorările care pot surveni în timpul curburii la montare. – Din ngr. siltés. Vezi definitia »
bitirmeá, bitirméle, s.f. (înv.) învoială. Vezi definitia »
locutiunea„ cu noaptea-n cap” Vezi definitia »
BOGREA, Vasile (1881-1926, n. Tîrnauca, Basarabia), filolog și lingvist român. M. coresp. al Acad. (1920), prof. univ. la Cluj. Specialist în limbile clasice; s-a ocupat de lexicografie și onomastică românească („Pagini istorice și logice”, ed. postumă). Versuri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z