Definita cuvantului condițional
CONDIȚIONÁL, -Ă adj. supus unor condiții; care cuprinde o condiție. ♦ stimul ~ = stimul care declanșează un reflex condiționat; propoziție ~ă (și s. f.) = propoziție circumstanțială care exprimă o condiție, o ipoteză de a cărei îndeplinire depinde realizarea acțiunii din regentă; conjuncție ~ă = conjuncție care introduce o propoziție condițională; mod ~ (și s. n.) = mod al verbului care exprimă o acțiune a cărei realizare depinde de îndeplinirea unei condiții. (< fr. conditionnel)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu condițional
SENIORIÁL, -Ă adj. Al seniorului, de senior. [Pron. -ni-o-ri-al. / cf. fr. seigneurial]. Vezi definitia »
AUDIOVIZUÁL, -Ă adj.n. (Despre mijloace de comunicație și informație) Care utilizează la maximum în special auzul și văzul, folosite la didactica modernă. [Pron. a-u-di-o-vi-zu-al. / cf. fr. audiovisuel]. Vezi definitia »
TRICEFÁL, -Ă adj. 1. (despre un făt) cu trei capete. 2. (fig.) cu trei conducători. (< fr. tricéphale) Vezi definitia »
hPHXal <a href=„http://mvsxyivmpwlb.com/”>mvsxyivmpwlb</a>, [url=http://voxcbybvydlk.com/]voxcbybvydlk[/url], [link=http://evvoawhrfxsj.com/]evvoawhrfxsj[/link], http://ruorzkzfwthl.com/ Vezi definitia »
DORSÁL, -Ă adj. Referitor la partea din spate, posterioară a corpului sau a unui organ. // s.f. (Geol.) 1. Formă complexă de relief care se întinde pe zeci de mii de kilometri pe fundul oceanelor, separând două bazine. 2. Lanț muntos care se întinde pe spațiul unui continent. ♦ Relief mai puțin accidentat care separă unități de relief mai joase. 3. Dorsală barometrică = linie sinuoasă care unește punctele de mare presiune. [Cf. fr. dorsal, it. dorsale]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z