Definita cuvantului condiționalism
CONDIȚIONALÍSM s. n. tendință greșită de a identifica și înlocui cauza cu condițiile în care apar sau există fenomenele. ♦ doctrină potrivit căreia nemurirea sufletului ar fi condiționată de viața de pe pământ. (< fr. conditionnalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu condiționalism
CAMELEONÍSM s.n. Proprietate a unor reptile de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător. ♦ (Fig.) Schimbare a purtării și a convingerilor cuiva în funcție de împrejurări. [Cf. fr. caméléonisme]. Vezi definitia »
IACOBINÍSM s. n. Doctrina iacobinilor (2). – Din fr. jacobinisme. Vezi definitia »
SENZAȚIONALÍSM s. n. 1. caracter senzațional. 2. cercetare a evenimentelor senzaționale, a personalităților de excepție. (< fr. sensationnalisme) Vezi definitia »
LAXÍSM s. n. sistem (teologic, filozofic, politic) tolerant, care susține că în absența unei interdicții, evidente, o acțiune poate fi înfăptuită, mai ales dacă există temeiuri bine determinate. (< fr. laxisme) Vezi definitia »
FOURIERÍSM FU-/ s. n. doctrină socialist-utopică franceză din prima jumătate a sec. XIX, care preconiza crearea societății prin propagarea pașnică a ideilor cu privire la noua formă de organizare a producției sociale; falansterianism. (< fr. fouriérisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z