Definita cuvantului confesionalitate
CONFESIONALITÁTE s. f. apartenență la o anumită confesiune. (< germ. Konfessionalität, it. confessionalità)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu confesionalitate
TURBIDITÁTE s. f. 1. tulbureală a unui lichid. ◊ conținutul în suspensii al unui curs de apă. 2. proprietate a unui mediu dispers de a împrăștia lumina incipientă datorită fluctuațiilor de densitate. (< fr. turbidité) Vezi definitia »
STÁNIȘTE, staniști, s. f. 1. (Reg.) Loc răcoros, umbros unde se odihnesc vitele vara, în timpul căldurilor de la amiază; zăcătoare. ♦ (Ir.) Loc de întâlnire, de popas. 2. (Mil.; înv.) Tabără, cantonament. – Din sl. stanište. Vezi definitia »
COMUNITÁTE s.f. 1. Faptul de a fi comun mai multor lucruri sau ființe; posesiune în comun. 2. Totalitatea celor care trăiesc în același loc și au aceleași obiceiuri, aceleași norme de viață etc.; colectivitate. ♦ (Biol.) Totalitatea organismelor vegetale care ocupă o zonă geografică oarecare, având relații reciproce. [< lat. communitas, cf. fr. communauté, it. comunità]. Vezi definitia »
VECINĂTÁTE, vecinătăți, s. f. I. 1. Starea, situația cuiva sau a ceva care este, se află, locuiește, trăiește alături, în apropiere de altcineva sau de altceva; raportul dintre doi sau mai mulți vecini. 2. Loc vecin cu cineva sau cu ceva; împrejurime. 3. Cei care sunt sau locuiesc alături sau în apropiere (față de alții sau față de un loc dat). II. Stare de vecin (II); vecinie, rumânie, iobăgie. – Lat. vicinitas, -atis. Vezi definitia »
DISPARITÁTE s.f. Lipsă de egalitate, de proporție; nepotrivire, deosebire. ♦ diferență de nivel tarifar la taxele vamale percepute de diferite țări pentru același produs. [Cf. fr. disparité, it. disparità]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z