Definita cuvantului conforma
CONFORMÁ vb. refl. 1. a se pune de acord (cu), a se adapta (la). 2. a se supune unui ordin, unei legi etc. (< fr. conformer, lat. conformare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu conforma
prezumá vb. I. A presupune; a estima. Aș putea prezuma... că niște motive personale te fac a dori să intri în posesia acestor scrisori (PER.). ● prez. ind. prezúm. /< fr. présumer. Vezi definitia »
amblistoma s.f.Gen de amfibieni cu corpul lung de15-35cm,de culoare caramizieçu pete mari deschise,raspinditi in America de Nord[Amblistoma]-Din fr amblystome Vezi definitia »
Forma speciala a vinovatiei ce se caracterizeaza prin accea ca subiectul actiunii prevede ori accepta producerea unor urmari periculoase, insa cele produse in realitate sunt mult mai grave, pe care le-a prevazut, dar a socotit fara temei ca nu se vor produce, sau nu le-a prevazut, dar putea si trebuia sa le prevada. Vezi definitia »
PRO FÓRMA loc. adj. lat. 1. De formă 2. Un document creat din considerente formale, pentru a satisface anumite convenții sau cutume. Are diverse sensuri în funcție de domeniul de aplicabilitate ♦ (Ec.) Factură pro forma sau (substantivat) proforma = Copia unei facturi finale, expediată clientului în avans. ♦ Factură „de formă”, utilizată la exportul unor mărfuri fără plată, cu valoarea utilizată doar pentru calcularea taxelor vamale. – Din lat. pro forma prin intermediul engl. proforma Vezi definitia »
PARFUMÁ vb. I. tr., refl. a (se) stropi cu parfum. II. tr. a înmiresma. (< fr. parfumer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z