Definita cuvantului constituționalitate
CONSTITUȚIONALITÁTE s. f. însușire a unei legi, a unui act juridic, a unei politici etc. de a fi conformă cu constituția. (< fr. constitutionnalité)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu constituționalitate
PERSONALITÁTE s. f. 1. ceea ce caracterizează o persoană, deosebind-o de oricare alta; caracterele proprii ale unei persoane; originalitate, individualitate. 2. individul uman sub raportul dezvoltării depline și al valorificării sociale a însușirilor persoanei. 3. (jur.) calitatea de subiect cu drepturi și obligații. ♦ ~ juridică = calitatea de a fi persoană juridică. 4. om de seamă, important, persoană cu calități și merite deosebite într-un domeniu de activitate. ♦ ~ istorică (sau politică) = conducător a cărui activitate exercită o influență puternică asupra desfășurării evenimentelor istorice; cultul ~ății = tendința de a acorda unei personalități calități de infailibilitate, un rol exagerat și exclusiv în făurirea istoriei. (< fr. personnalité, germ. Personalität) Vezi definitia »
DIVERSITÁTE s. f. varietate, felurime. (< fr. diversité, lat. diversitas) Vezi definitia »
REFRACTARITÁTE s. f. 1. (Rar) Proprietate a unor materiale de a fi refractare. 2. Temperatură la care se înmoaie un material refractar. – Din fr. réfractarité. Vezi definitia »
a avea un dinte (împotriva cuiva) expr. a avea un motiv de nemulțumire sau de dușmănie (față de cineva). Vezi definitia »
DENSITÁTE s.f. 1. Faptul, calitatea de a fi dens; desime. 2. Raportul dintre masa și volumul unui corp. ♦ Număr, cantitate de obiecte aflate pe o suprafață sau pe o lungime luate ca unitate. [Cf. lat. densitas, fr. densité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z