Definita cuvantului contraplan
CONTRAPLÁN s. n. procedeu de montaj în alternarea cadrelor filmate cu aparatul așezat în unghiuri de filmare opuse. (< fr. contre-plan)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu contraplan
AUSTRALIÁN, -Ă, australieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Australiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Australiei sau populației ei, privitor la Australia sau la populația ei. [Pr.: a-us-tra-li-an] – Australia (n. pr.) + suf. -an. Cf. fr. australien. Vezi definitia »
zăplán (ză-plan) s. m., pl. zăpláni Vezi definitia »
IONIÁN, -Ă, ionieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația de bază a Ioniei sau care era originară din Ionia. 2. Adj. Care aparținea Ioniei sau populației ei, privitor la Ionia sau la populația ei. ◊ Școala ioniană = cea mai veche orientare materialistă în filosofia greacă, apărută în sec. VII-VI a. Cr. în Ionia. [Pr.: i-o-ni-an] – Din fr. ionien. Vezi definitia »
ILFOVEÁN, -Ă, ilfoveni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în Ilfov. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din Ilfov. – Ilfov (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
PAROTIDIÁN, -Ă adj. Al parotidelor. [Pron. -di-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. parotidien]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z