Definita cuvantului contumacie
CONTUMACÍE s. f. absență a unui inculpat de la judecată. ♦ în ~ = în lipsă. (< fr. contumace, lat. contumacia)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu contumacie
STEREOCROMÍE s.f. (Arhit.) Arta de a face picturi în relief cu un strat de mortar special preparat. [Gen. -iei. / < fr. stéréochromie, cf. gr. stereos – solid, chroma – culoare]. Vezi definitia »
NICTALGÍE s. f. durere de cap numai noaptea, în timpul somnului. (< fr. nyctalgie) Vezi definitia »
INTÉNȚIE, intenții, s. f. Dorință, gând de a face, de a întreprinde ceva; proiect, plan. ◊ Loc. adv. Cu intenție = intenționat, înadins. Fără intenție = involuntar, fără să vrea. ◊ Loc. conj. Cu intenția să... (sau, loc. prep., cu intenția de a...) = cu gândul, în dorința de a... ◊ Expr. A face cuiva proces de intenție = a învinui pe cineva de gânduri pe care nu le-a avut. A avea intenții serioase (cu)... = a) a fi decis să realizeze ceea ce și-a propus; b) a fi decis să contracteze o căsătorie. ♦ (Jur.) Atitudine psihică a unei persoane care își dă seama de caracterul ilicit al faptei sale, prevăzându-i și dorindu-i sau acceptându-i efectele. [Var.: intențiúne s. f.] – Din fr. intention, lat. intentio, -onis. Vezi definitia »
DIAPROIÉCȚIE s.f. Proiecție care se realizează trecând lumina unei surse prin obiectele transparente. [Pron. di-a-pro-iec-, gen. -iei. / et. incertă]. Vezi definitia »
AMELIORÁȚIE s.f. 1. (Rar) Ameliorare. 2. (La pl.) Ansamblu de măsuri și de lucrări aplicate pe terenurile degradate sau amenințate de a deveni neproductive, în scopul de a le îmbunătăți condițiile de fertilitate. [Gen. -iei, var. ameliorațiune s.f. / < fr. amélioration]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z