Definita cuvantului menoragie
MENORAGÍE, menoragii, s. f. Afecțiune a uterului, manifestată prin pierderea unei cantități excesive de sânge în timpul menstruației. – Din fr. ménorragie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu menoragie
PEDOLOGÍE1 s. f. știință care studiază caracteristicile fizice, chimice și biologice ale solurilor; agrogeologie. (< fr. pédologie) Vezi definitia »
CHIROGNOMONÍE s. f. arta de a prezice viitorul, de a cunoaște caracterul cuiva după forma și aspectul mâinilor sale. (< fr. chirognomie) Vezi definitia »
TENOLOGÍE s. f. parte a anatomiei care tratează despre tendoane. (< fr. ténologie) Vezi definitia »
FECUNDÁȚIE, fecundații, s. f. (Biol.) Fenomen de unire a două celule sexuale de sex diferit, din care rezultă o singură celulă-ou, ce asigură un nou reprezentant al speciei; fecundare, fecundat1. – Din fr. fécondation (după fecunda). Vezi definitia »
CAMBIE (‹ it.) s. f. (FIN.) Efect de comerț, reprezentând un titlu de credit pe termen scurt, prin care emitentul, în calitate de debitor (tras), se obligă să plătească necondiționat sau să dispună plata unei sume de bani creditorului (trăgătorului), ca titular sau la ordinul acestuia, la o anumită dată sau la prezentarea înscrisului. Obligativitatea plății îi conferă calitatea de bilet la ordin, iar obligația de a face să se plătească, pe aceea de trată sau poliță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z