Definita cuvantului mentol
MENTÓL s. n. Substanță volatilă cu miros aromatic, în formă de cristale, obținută din ulei de mentă sau pe cale artificială, întrebuințată în farmacie și în cosmetică. – Din fr. menthol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mentol
potmól (-luri), s. n. – Noroi, tină, clisă. – Var. podmol. Bg., slov. podmol „loc spălat de ape” (Tiktin). Este dubletul lui podmol (var. posmol, pomnol, postomol), s. n. (dună; grind de nisip), în Trans.Der. (îm)potmoli, vb. (a se opri, a se mocirli). Vezi definitia »
CREÓL, -Ă, creoli, -e, subst. 1. S. m. și f. Persoană născută în America Latină sau în colonii, urmașă a coloniștilor spanioli, portughezi sau francezi. 2. S. f. Limbă amestecată rezultată din contactul spaniolei, portughezei sau francezei cu un idiom indigen din America Latină, din Indiile de vest etc. ◊ (Adjectival) Limba creolă din Haiti. [Pr.: cre-ol] – Din fr. créole. Vezi definitia »
gol (goluri), s. n. – Punct marcat în favoarea unei echipe. Engl. goal. Vezi definitia »
URCEÓL s.n. Organ în formă de urcior, de sac, cum este caliciul la unele plante. [Pron. -ce-ol. / < fr. urcéole, cf. lat. urceolus – urcior]. Vezi definitia »
DROPGÓL s.n. Înscriere de puncte la rugbi prin introducerea mingii în poarta adversă. [Var. drop s.n. / < engl. drop-goal]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z