Definita cuvantului menuet
MENUÉT, menuete, s. n. Numele unui dans de origine franceză, cu caracter ceremonios și mișcare moderată, devenit cu timpul dans de curte și apoi de salon; melodie după care se execută acest dans. ♦ A treia parte a simfoniei clasice. [Pr.: -nu-et.Pl. și: menueturi] – Din fr. menuet.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu menuet
ȚIGARÉT, țigarete, s. n. Țigaretă (2). – Din [port]țigaret. Vezi definitia »
Internet -Comunicatii internet (cu i mic), este un serviciu de comunicatii furnizat de un operator folosind tehnologia (sau protocolul de comunicatii) numit TCP /IP (Protocol Internet). Serviciul se instaleaza peste un circuit dedicat (numit de bucla locala) si permite utilizatorului accesarea (sau navigarea) de pagini world wide web (www), transmiterea si primirea de mesaje de posta electronica (email), video-conferinta, mesagerie audio-video (video-email), descarcarea de informatii sau continut variat existent in Internet (sau Net) ca fisiere text, audio-video, imagini etc. Vezi definitia »
ȘERBÉT, șerbeturi, s. n. Preparat alimentar făcut din sirop de zahăr bine legat și frecat, colorat și aromat cu diferite esențe sau sucuri de fructe. – Din tc. șerbet. Vezi definitia »
COMPLÉT, -Ă I. adj. întreg, desăvârșit, deplin. ♦ opere ~ e = ediție care cuprinde toate operele unui scriitor. ♦ (despre un vehicul) care are toate locurile ocupate; plin. II. adv. în întregime, cu desăvârșire. III. s. n. 1. ~ de judecată = colectiv din judecători și asesori care pot judeca și pronunța legal o sentință. 2. lot de unelte, aparate, piese de schimb și accesorii, într-un ambalaj anume, pentru a asigura funcționarea unui sistem. 3. compleu. (< fr. complet, lat. completus) Vezi definitia »
MARAFÉT, marafeturi, s. n. 1. (Pop. și fam.; la pl.) Fasoane, mofturi; nazuri; fițe. 2. (Pop. și fam.; mai ales la pl.) Podoabă (pretențioasă). ♦ Lucru mărunt, fleac. 3. (Înv.) Meșteșug, dibăcie; iscusință, pricepere, măiestrie. ♦ Procedeu, mijloc; p. ext. truc, tertip; înșelătorie, artificiu. – Din ngr. maraféti. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z