Definita cuvantului corniză
CORNÍZĂ s. f. vergea de lemn sau de metal de care se atârnă perdelele sau draperiile. (după it. cornice)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu corniză
ZDRULĂ, s.f. 1. Om nebun 2. Femeie nebuna Vezi definitia »
TURNEÁNCĂ, turnénce, s.f. Femeie născută și crescută în municipiul Turnu-Măgurele (din județul Teleorman). ♦ Locuitoare din municipiul Turnu-Măgurele. (turnean + suf. -că) Vezi definitia »
măgăreață, măgărețe s. f. (deț.) 1. dispozitiv pe principiul scripeților cu ajutorul căruia se transmit de la o celulă la alta diferite obiecte. 2. (prin ext.) obiect transmis prin intermediul acestui dispozitiv. Vezi definitia »
FIZIOGENÉZĂ s. f. dezvoltare normală a activităților vitale ale organismului. (< fr. physiogenèse) Vezi definitia »
SILUÉTĂ, siluete, s. f. 1. Imagine, înfățișare reală (și oarecum neclară în amănuntele ei) a unei ființe, a unui lucru etc., de obicei proiectate (ca o umbră) pe un fond mai luminos; p. ext. ființă sau lucru astfel proiectate. ♦ Personaj abia schițat într-o operă literară. 2. Talie zveltă și bine proporționată a unei persoane; corp zvelt, suplu, bine proporționat al unei persoane; p. gener. talie; corp. ♦ Expr. A face siluetă = a deveni zvelt; a slăbi. 3. Desen unicolor, de obicei negru, lucrat în creion, în tuș sau decupat din hârtie, pânză etc. reprezentând contururile unei ființe sau ale unui lucru pe un fond de altă culoare. 4. Desen special de carton sau de placaj (reprezentând o siluetă (1) de om) pe care sunt fixate țintele la tir. [Pr.: -lu-e-] – Din fr. silhouette. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z