Definita cuvantului creșă
CRÉȘĂ s. f. 1. instituție pentru îngrijirea copiilor până la 3 ani pe timpul cât părinții sunt la serviciu. 2. adăpost special amenajat pentru creșterea tineretului animal. (< fr. crèche)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu creșă
VIEZURÍNĂ, viezurine, s. f. (Reg.) Vizuină. – Viezure + suf. -ină. Vezi definitia »
ATMOLÍZĂ s. f. separare a unui amestec de gaze la trecerea prin pereții unui vas poros. (< fr. atmolyse) Vezi definitia »
LEVÍTĂ s. f. 1. redingotă lungă de la sfârșitul sec. XVIII. 2. model vechi de rochie largă și foarte lungă. (< fr. lévite) Vezi definitia »
FRÍCĂ, (rar) frici, s. f. Stare de adâncă neliniște și tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar; lipsă de curaj, teamă, înfricoșare. ◊ Loc. adj. Fără frică = neînfricat; curajos. ◊ Loc. adv. Cu frică = cu teamă, temându-se. Fără (nici o) frică = cu curaj. Nici de frică = nicidecum, deloc, o dată cu capul. ◊ Expr. A băga (cuiva) frica în oase = a înfricoșa (pe cineva). A duce frica cuiva (sau a ceva) = a) a-i fi teamă de cineva sau de ceva; b) a-i fi teamă să nu i se întâmple cuiva ceva rău. A fi cu frica în spate (sau în sân) = a fi într-o continuă stare de neliniște, de teamă. A ști de frica cuiva = a asculta pe cineva, fiindu-i frică de el. – Cf. gr. phrikē. Vezi definitia »
gáleșă (-e), s. f. – (Înv., rar) Branhie. Mag. galles (DAR). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z