Definita cuvantului cristaliza
CRISTALIZÁ vb. I. intr., refl. (despre substanțe) a se transforma în cristale. II. refl., tr. (fig.; despre concepții, idei) a (se) închega, a lua sau a da forma definitivă. (< fr. cristalliser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cristaliza
FORMOLIZÁ vb. tr. 1. a dezinfecta cu formol o încăpere sau obiectele contaminate cu microorganisme patogene. 2. a fixa țesuturile animale cu ajutorul formolului sau al vaporilor de formol. (< formol + -iza) Vezi definitia »
AMORTIZÁ1, amortizez, vb. I. Tranz. 1. A stinge treptat creditele pe termen lung, prin plăți succesive sau prin răscumpărarea creanțelor. 2. A crea fondurile bănești necesare pentru înlocuirea în natură (prin reparații și construcții capitale) a uzurii fizice și morale a fondurilor fixe deținute de o întreprindere, pe măsură ce acestea își transmit valoarea asupra valorii fiecărei unități de produs. – După fr. amortir. Vezi definitia »
ANATEMIZÁ vb. I. tr. (Liv.) A pronunța anatema asupra cuiva; a excomunica, a afurisi. [P.i. -zez. / cf. fr. anathématiser, it. anatematizzare]. Vezi definitia »
DIALOGIZÁ vb. I. tr. a pune (un text) în formă de dialog; a dialoga (2). II. intr. a folosi dialogul; a sta de vorbă, a discuta. (< it. dialogizzare) Vezi definitia »
FOSILIZÁ, fosilizez, vb. I. Refl. (Adesea fig.) A se transforma în fosilă. – Din fr. fossiliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z