Definita cuvantului cuartet
CUARTÉT/CVARTÉT s. n. 1. formație muzicală alcătuită din patru interpreți. 2. compoziție scrisă pentru o astfel de formație. 3. (p. ext.) grup de patru (oameni). (< it. quartetto, fr. quartette)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cuartet
BIBERÉT s.n. Blăniță de miel de culoare maro-roșcată. ♦ Pluș de culoare gri sau maro, cu părul din lână sau din fibre sintetice, folosit pentru garnituri de gulere, de manșete etc. [Cf. germ. Biberette]. Vezi definitia »
PARCHÉT s.n. I. 1. Piesă de lemn în general de esență tare, folosită la pardosirea încăperilor; pardoseală făcută din astfel de piese. 2. Fiecare dintre suprafețele în care este împărțită o pădure în exploatare. II. (În trecut) Magistratură specială care făcea cercetări în materie penală. ♦ Membrii acestei magistraturi; localul în care funcționa această instituție. [Pl. -te, -turi. / < fr. parquet]. Vezi definitia »
MACROGAMÉT, macrogameți, s. m. (Biol.) Gamet femelă de mari dimensiuni. – Din engl. macrogamete. Vezi definitia »
BUFÉT s. n. 1. mobilă în care se păstrează vesela și tacâmurile. 2. local în care se vând mâncăruri reci și băuturi care se servesc repede (consumate uneori în picioare); loc unde se vând prăjituri, mâncăruri reci, sandvișuri într-o instituție, într-un teatru etc. 3. mâncăruri servite la un bufet (2). (< fr. buffet) Vezi definitia »
SUPRAESTÉT, -Ă s. m. f. adept în cel mai înalt grad al estetismului. (< supra1- + estet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z