Definita cuvantului cuirasier
CUIRASIÉR s. m. soldat din cavaleria grea franceză, cu cască și platoșă. (< fr. cuirassier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cuirasier
CARBONIFÉR, -Ă adj. 1. (Despre terenuri sau regiuni) Care conține zăcăminte de cărbuni. 2. Referitor la cărbunele de pământ, la extracția și la prelucrarea lui. // s.n. Penultima perioadă a paleozoicului, în care s-au format cele mai bogate zăcăminte de cărbuni. [< fr. carbonifère, cf. lat. carbo – cărbune, ferre – a purta]. Vezi definitia »
FACOCÉR s. m. specie de mistreț din savanele africane, cu botul mare și turtit și cu colții curbați. (< fr. phacochère) Vezi definitia »
MAROCHINIÉR, marochinieri, s. m. Lucrător specializat în confecționarea obiectelor din marochin. [Pr.: -ni-er.Var.: marochinér s. m.] – Din fr. maroquinier. Vezi definitia »
MESAGÉR, -Ă, mesageri, -e, s. m. și f. Persoană însărcinată să ducă, să transmită, să comunice cuiva sau undeva un mesaj; trimis2, sol2, vestitor, crainic. ♦ (Adjectival; despre porumbei) Care a fost dresat să se întoarcă la locul de plecare, adesea pentru a transmite un mesaj. – Din fr. méssager, it. messaggero. Vezi definitia »
PÓLDER s.n. (Geol.) Sol format de depunerile rămase după retragerea apelor mării; marșă. [< fr., ol. polder, germ. Polder]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z