Definita cuvantului culaj
CULÁJ s. n. reducere de preț făcută de vânzător cumpărătorului pentru scurgerea lichidelor. (< fr. coulage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu culaj
TUBÁJ, tubaje, s. n. (Med.) Metodă de examen clinic care constă în introducerea unui tub de cauciuc sau metalic în stomac sau în duoden pentru extragerea și analiza sucurilor respective. ◊ Tubaj laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. – Din fr. tubage. Vezi definitia »
POMPÁJ s. n. 1. pompare. 2. (fig.) ~ optic = excitare a atomilor sau a ionilor activi ai unui laser, în scopul ridicării acestora pe un nivel energetic superior. 3. fenomen nedorit care apare în funcționarea compresoarelor centrifuge sau axiale ca urmare a desprinderii fileurilor de aer de pe palete. (< fr. pompage) Vezi definitia »
ORÁJ s.n. (Met.) Furtună, vijelie. [< fr. orage]. Vezi definitia »
CABOTINÁJ s. n. Cabotinism. – Din fr. cabotinage. Vezi definitia »
EȘAFODÁJ, eșafodaje, s. n. 1. Construcție provizorie alcătuită din bare de lemn sau de metal legate între ele, pentru a susține o platformă cu materiale, instalații, muncitori etc. în timpul executării unei construcții. 2. Fig. Ansamblu de date, de argumente, de exemple etc. pe care se bazează o operă, o concepție, o ipoteză, o teorie. – Din fr. échafaudage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z