Definita cuvantului meștergrindă
MEȘTERGRÍNDĂ, meștergrinzi, s. f. (Reg.) Grindă principală, pe care se sprijină grinzile transversale, la casele țărănești; faur-maur. – Din magh. mestergerenda (după grindă).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu meștergrindă
a da în nepoțeală expr. (intl.) a face pe prostul; a simula lipsa de fermitate. Vezi definitia »
SUPRATÁXĂ s. f. taxă suplimentară care se adaugă unei alte taxe fixate anterior. (după fr. surtaxe) Vezi definitia »
CROMOSFÉRĂ s.f. Strat incandescent gazos de culoare roză situat în jurul Soarelui și care se poate vedea numai în timpul eclipselor totale de Soare. [< fr. chromosphère, cf. gr. chroma – culoare, sphaira – sferă]. Vezi definitia »
ANHIDROBIÓZĂ s. f. stare de deshidratare a unor organisme, animale sau vegetale, în viața latentă. (< fr. anhydrobiose) Vezi definitia »
STRÂNSÚRĂ, strânsuri, s. f. I. 1. Adunare, grămadă, mulțime (strânsă la un loc); strânsătură. ♦ (Peior.) Oameni lipsiți de valoare; adunătură. ◊ Loc. adj. De strânsură = de tot felul; comun, mediocru, improvizat. Oaste de strânsură = (în organizarea militară medievală a Moldovei) oaste formată din țărani, târgoveți și boieri cu slugile lor, care luptau alături de trupele regulate. 2. Plante erbacee care se culeg de pe câmp și se pun la păstrare; recoltă; nutreț. II. Apăsare, presare; presiune. – Strâns2 + suf. -ură. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z