Definita cuvantului cvartolet
CVARTOLÉT/CUARTOLÉT s. n. (muz.) diviziune ritmică specială alcătuită din patru note de durată egală cu aceea a trei note obișnuite. (< it. quartoletto, fr. quartolet)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cvartolet
BARHÉT s. n. Țesătură de bumbac (cu desene), flanelată pe o față sau pe ambele fețe. [Var.: barchét s. n.] – Germ. Barchent. Vezi definitia »
poet, versificator, stihuitor Vezi definitia »
SET s. n. 1. parte a unui meci de tenis, volei etc. determinată de obținerea unui anumit număr de puncte. 2. ansamblu de piese, de instrumente de același fel sau deosebite, într-o anumită muncă sau exploatare; garnitură. ◊ ansamblu de obiecte de îmbrăcăminte confecționate din același material, care se poartă împreună. ♦ ~ de cromozomi = totalitatea cromozomilor cu care contribuie unul din genitori la formarea zigotului. 3. unitate de măsură tipografică, de 0,019598 mm. (< engl., fr. set) Vezi definitia »
tapoiét, tapoiétă, tapoiéți, tapoiéte, adj. (reg.) ascuțit. Vezi definitia »
CLARINÉT s.n. Instrument muzical de suflat, compus dintr-un tub de lemn, cu muștiuc și ancie simplă și cu clape. [Var. clarinetă s.f. / < fr. clarinette, it. clarinetto]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z