Definita cuvantului dalmatic
DALMÁTIC, -Ă adj. 1. dalmat. 2. (despre țărmuri) format din golfuri, peninsule și insule cu forme alungite și creste muntoase; (despre izvoare) care curge continuu. (< fr. dalmatique, lat. dalmaticus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dalmatic
BICROMÁTIC, -Ă, bicromatici, -ce, adj. v. FOTOTIPIE (1). Procedeu prin care se execută reproduceri, apropiate ca aspect de fotografie, cu ajutorul unui clișeu format dintr-un strat subțire de gelatină bicromatică, așezat pe o placă de cupru. – [DEX '98] Vezi definitia »
ELÁSTIC, -Ă adj. Care are proprietatea de a-și reveni la forma inițială după ce a fost momentan deformat; care are elasticitate. ♦ (Despre ființe) Mlădios, suplu; (fig.; despre oameni) care se adaptează ușor la orice situație. // s.n. Produs textil conținând fire de cauciuc, din care se fac bretele, jartiere etc. [< fr. élastique, it. elastico, cf. gr. elastes – care se întinde]. Vezi definitia »
ENTOMOLÓGIC, -Ă, entomologici, -ce, adj. Care aparține entomologiei, privitor la entomologie. – Din fr. entomologique. Vezi definitia »
CLÉRIC, clerici, s. m. Membru al clerului. – Din lat. clericus. Vezi definitia »
momíc, momíce, s.n. (reg.) gorgan mare, hâlm, delușor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z