Definita cuvantului decima
DECIMÁ vb. tr. 1. (la romani și în evul mediu) a pedepsi o unitate militară executând câte unul din zece soldați, prin tragere la sorți. 2. a ucide, a omorî în număr mare; a extermina, a masacra. (< fr. décimer, lat. decimare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu decima
forma asociativa de proprietate asupra terenurilor forestiere si pasunilor in general, specifica transilvaniei si bucovinei de nord, caracterizata prin drept de proprietate comun pe cote-parti, indiviz, perpetuu si fortat. Vezi definitia »
forma de executare a unor lucrari, pe baza de contract si caiet de sarcini, de catre o persoana sau o intreprindere pentru o alta persoana. Vezi definitia »
SÓMA1 s.f. (Biol.) 1. Nume dat celulelor somatice. 2. Termen pentru întregul corp, cu excepția membrelor. [Pl. -me. / < fr. soma, cf. gr. soma – corp]. Vezi definitia »
COMPRIMÁ, comprím, vb. I. Tranz. 1. A micșora volumul unui corp cu ajutorul unei presiuni exterioare; a presa. ♦ Fig. A împiedica să se manifeste; a înăbuși. 2. A restrânge, a reduce personalul unei întreprinderi. – Din fr. comprimer. Vezi definitia »
sunama sau suna-ma? Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z