Definita cuvantului declarație
DECLARÁȚIE s. f. 1. mărturisire, afirmare deschisă a unor convingeri, sentimente etc. ♦ verb de ~ = verb care denumește acțiunea de „a vorbi”. 2. document oficial prin care se comunică ceva, se ia o măsură; notificare. 3. mărturie, depoziție în fața unei autorități. ◊ relatare făcută în fața unei autorități. ◊ relatare făcută în fața unui organ administrativ prin completarea unui formular; formularul însuși. 4. (inform.) instrucțiune care precizează, pe baza indentificatorilor, atributele datelor utilizate într-un program sau într-o zonă a acestuia. (< fr. déclaration, lat. declaratio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu declarație
CLOROMETRÍE s. f. determinare a cantității de clor într-o soluție decolorantă. (< fr. chlorométrie) Vezi definitia »
FOSFATURÍE s. f. prezența în exces a fosfaților în urină. (< fr. phosphaturie) Vezi definitia »
XILOLITOGRAFÍE s.f. (Poligr.) Procedeu de tipar litografic la care clișeul se execută pe o placă de lemn acoperită cu un strat de calcar. [Gen. -iei. / < fr. xylolithographie]. Vezi definitia »
TRAHEOMALACÍE s. f. ramolisment al cartilajelor traheale. (< fr. trachéomalacie) Vezi definitia »
TULAREMÍE s.f. Boală infecțioasă, la om și la animale, care afectează ganglionii limfatici periferici, datorându-se unui microb specific, și care se manifestă prin febră, frisoane, vomă etc. [Gen. -iei. / < fr. tularémie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z