Definita cuvantului deconsolidare
DECONSOLIDÁRE s. f. acțiunea de a deconsolida, pierdere a legăturilor solide de coeziune dintre particulele unei roci. (< deconsolida)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu deconsolidare
AFILIÉRE, afilieri, s. f. Acțiunea de a se afilia. [Pr.: -li-e-]. Vezi definitia »
FERFENIȚÍRE, ferfenițiri, s. f. (Pop. și fam.) Acțiunea de a (se) ferfeniți și rezultatul ei; ferfenițit1. – V. ferfeniți. Vezi definitia »
AUTOGOSPODĂRÍRE, autogospodăriri, s. f. Acțiunea de a se autogospodări și rezultatul ei. – V. autogospodări. Vezi definitia »
RACORDÁRE s.f. Acțiunea de a racorda și rezultatul ei; stabilire a unui contact; racordaj. ♦ (Geom.) Operație prin care două linii care se întretaie sunt unite printr-un arc de curbă tangent la fiecare dintre ele. [< racorda]. Vezi definitia »
CALCINARE (‹ fr.) s. f. 1. Operație de transformare a unei substanțe chimice în alta prin încălzire în aer sau curent de oxigen, la temperaturi înalte, în scopul eliminării apei (de cristalizare, de constituție etc.), înlăturării unor compuși volatili, oxidării etc. 2. Încălzire a unui minereu, în absența aerului, pînă la o temperatură inferioară celei de topire, în scopul eliminării apei sau al disocierii carbonaților. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z