Definita cuvantului defertiliza
DEFERTILIZÁ vb. tr., refl. (despre soluri) a(-și) pierde fertilitatea. (< fr. défertiliser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu defertiliza
PARALIZÁ, paralizez, vb. I. 1. Intranz. și refl. A se îmbolnăvi de paralizie; a damblagi. ♦ Tranz. fact. A face să-și piardă mobilitatea și sensibilitatea; a înțepeni, a amorți. 2. Tranz. Fig. A împiedica, a face incapabil să se miște, să se manifeste, să acționeze. ♦ Tranz. și intranz. A încremeni (de spaimă, de emoție etc.). – Din fr. paralyser. Vezi definitia »
AUTOANALIZÁ vb. refl. a-și face autoanaliza. ◊ a se supune introspecției. (< auto1- + analiza) Vezi definitia »
CHICHÉN ITZÁ, oraș precolumbian în S Mexicului, în Pen. Yucatán. Întemeiat în sec. 6, a devenit cap. Statului Maya și apoi a noului Imp. Maya-Toltec (sec. 10), fiind abandonat în sec. 15. Săpăturile arheologice au scos la lumină grandioase vestigii constînd din edificii de caracter civil, piețe publice, o piramidă monumentală („El Castillo”) dedicată cultului solar, un templu al „războinicilor” cu bogate picturi murale ș.a. Vezi definitia »
MONOPOLIZÁ vb. I. tr. 1. A exercita un monopol. 2. (Fig.) A acapara, a căuta să obțină toate drepturile asupra unui lucru, să-și impună drepturi exclusive într-o problemă etc. [< fr. monopoliser]. Vezi definitia »
OCCIDENTALIZÁ vb. I. tr., refl. A da sau a căpăta un caracter occidental. [< fr. occidentaliser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z