Definita cuvantului blaza
BLAZÁ, blazez, vb. I. Refl. și tranz. A(-și) toci, a(-și) pierde sau a face să piardă intensitatea simțurilor și a emoțiilor; a (se) dezgusta, a deveni sau a face să devină indiferent. – Din fr. blaser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu blaza
MATEMATIZÁ vb. tr. a da caracter matematic (unei științe, unei probleme etc.). ◊ a utiliza conceptele matematice în formularea ipotezelor și a procedeelor de deducție în diferite teorii științifice. ◊ a abstractiza. (< fr. mathématiser) Vezi definitia »
EXTERIORIZÁ, exteriorizez, vb. I. Tranz. și refl. A comunica, a exprima, a manifesta gânduri, sentimente etc. prin cuvinte, gesturi, fizionomie. [Pr.: -ri-o-] – Din fr. éxtérioriser. Vezi definitia »
Dializa Peritoneala utilizeaza pentru eliminarea produselor reziduale din sange peritoneul, adica membrana care acopera organele situate in cavitatea abdominala. O solutie sterila de dializa este introdusa in cavitatea peritoneala, prin intermediul unui cateter, implantat chirurugical, iar peritoneul actioneaza ca dializor. Dializa Peritoneala se realizeaza prin introducerea si eliminarea solutiilor de dializa de patru ori pe zi (DPAC = Dializa Peritoneala Ambulatorie Continua), sau se efectueaza in timpul somnului pacientului cu ajutorul unui echipament dedicat, care introduce si elimina solutia de dializa din cavitatea peritoneala (DPA = Dializa Peritoneala Automata). Majoritatea tratamentelor de Dializa Peritoneala sunt efectuate de catre pacienti, acasa sau la locul de munca. Vezi definitia »
COLECTIVIZÁ vb. tr. a uni într-o comunitate, într-un grup etc. (< fr. collectiviser) Vezi definitia »
AUTOSESIZÁ vb. refl. a se sesiza din oficiu. (< auto1- + sesiza) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z