Definita cuvantului depopula
DEPOPULÁ vb. tr. a distruge o mare parte din populația de plante, animale sau oameni dintr-un teritoriu. (< lat. depopulare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu depopula
PREVALÁ, prevalez, vb. I. (Livr.) 1. Intranz. A avea preponderență; a predomina. 2. Refl. A se folosi de ceva, a face uz de ceva în vederea realizării unui scop. – Din fr. prévaloir, lat. praevalere. Vezi definitia »
SELAGINÉLLA s.f. Plantă criptogamă vasculară din pădurile tropicale, având aspect de mușchi. [< fr. sélaginelle]. Vezi definitia »
CINCÍLA s. f. v. șinșilă. Vezi definitia »
PENDULÁ, pendulez, vb. I. Intranz. (Despre pendule) A face mișcări oscilatorii (lente) de o parte și de alta a poziției de echilibru; a oscila; p. gener. (despre alte obiecte) a face mișcări (lente) asemănătoare cu acelea ale pendulului; (despre ființe sau părți ale corpului lor) a se legăna, a se mișca alternativ într-o parte și alta. ♦ Fig. (Despre oameni) A trece ușor de la o stare la alta; a fi instabil, nehotărât; a oscila. – Din pendul. Vezi definitia »
SEGUIDILLA s.f. Vechi dans popular spaniol cu mișcare vie și ritm variat; melodia acestui dans, executată cu acompaniament de castaniete sau de chitară. [Pron. -ghi-di-lia. / < sp. seguidilla, cf. fr. séguedille]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z