Definita cuvantului dezasocia
DEZASOCIÁ vb. I. tr., refl. a rupe, a desființa o asociație. II. refl. (despre asociații) a se desface. (< fr. désassocier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dezasocia
peciá, peciéz, vb. I (reg.; despre carne sau animale tăiate) a împărți în bucăți (pentru a pregăti mâncarea sau păstrarea); a cinătui, a ciopârți, a ciopăti. Vezi definitia »
FILÁRIA s. f. Nume dat mai multor viermi lungi și subțiri ca o ață, care trăiesc paraziți la oameni și animale (Filaria). [Pr.: -ri-a] – Din lat. Filaria [bancrofti etc.], numele științific al animalului. Vezi definitia »
Eugenia desemnează în general știința care are ca scop îmbunătățirea materialului genetic uman, însăși natura umană, prin ajustarea factorilor de mediu și a condiției umane în general. Vezi John Breck, Darul sacru al vieții, Ed.Patmos, Cluj Napoca, p. 207, citat din Haring, Ethics of Manipulation: Issuses in Medicine, Behavior Control and Genetics, New York: Seabury, 1975, p. 173. Vezi definitia »
CHILIA, oraș în Delta Dunării, pe malul stg. al brațului cu același nume al Dunării; 24,3 mii loc. (1980). Vestigiile cetății medievale; Biserica Sf. Nicolae (1648), ctitorită de Vasile Lupu, cu o frumoasă pisanie sculptată în piatră cu stema Moldovei. Veche așezare, cu un important rol comercial, a fost transformată, în 1479, de Ștefan cel Mare într-o amplă și puternică cetate: în 1484 a fost cucerită de turci. Prin Pacea de la București, încheiată în urma Războiului Ruso-Turc (1806-1812), C. împreună cu Basarabia, a fost anexată de Rusia; între 1918 și 1940, a făcut parte din statul român. În 1940, în urma notelor ultimative sovietice, a fost din nou anexat de U.R.S.S. Eliberat de armata română (1941), orașul a fost din nou ocupat de trupele sovietice (1944) și reanexat de U.R.S.S. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z