Definita cuvantului dezinvesti
DEZINVESTÍ vb. tr. a suprima sau a reduce investițiile într-un sector economic. (< fr. désinvestir)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dezinvesti
HORTI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) grădină”, „horticol”, „cultura plantelor”. [Var. orti-. / < fr. horti-, cf. lat. hortus]. Vezi definitia »
VITI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) vița de vie”; „viticol”. [< fr. viti-, cf. lat. vitis]. Vezi definitia »
pacustí, pacustésc, vb. IV (reg.) a i se întâmpla cuiva ceva rău; a păgubi. Vezi definitia »
BHAKTI (cuv. sanscrit „devotament”) subst. 1. Termen în literatura filozofică religioasă sanscrită, desemnînd ideea de devotament total față de divinitate ca mijloc de mîntuire și de eliberare din lanțul reîncarnărilor. 2. Orientare literară și religioasă cu caracter antifeudal, democratic, apărută în S Indiei (sec. 5-6) și mai tîrziu în N (sec. 12-13). Vezi definitia »
CLĂTÍ, clătesc, vb. IV. I. Tranz. A curăța rufe, vase etc., spălându-le ușor cu apă, a limpezi într-o ultimă apă curată; a clătări. ♦ Refl. A se spăla ușor pe mâini, în gură etc. II. (Inv. și pop.) 1. Tranz. A clătina(1). ♦ (Refl.) (Despre apă, valuri) A se pune în mișcare; a se izbi (de un obstacol). 2. Tranz. și refl. A (se) zgudui, a (se) cutremura; a (se) zdruncina. 3. Tranz. și refl. A (se) clătina. (3). ◊ Expr. A nu (se) clăti un fir de păr din capul cuiva = a nu (se) primejdui cu nimic viața cuiva. – Din sl. klatiti. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z