Definita cuvantului dialog
DIALÓG s. n. 1. conversație între doi vorbitori. 2. schimb de opinii între reprezentanții a două partide, state etc. 3. ansamblu de replici schimbate între personajele unei piese de teatru sau ale unui film; pasaj dintr-o operă literară care reproduce convorbirea unor personaje. ♦ ~ interior = replicile pe care le schimbă cu sine însuși un personaj literar. ◊ scriere redactată sub formă de dialog (1). 4. alternare de fraze muzicale care parcă răspund una alteia, executate de două voci sau instrumente ori chiar de un singur instrument cu registre diferite. (< fr. dialogue, lat. dialogus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dialog
COLAGÓG, -Ă adj., s. n. (medicament, aliment) care stimulează secreția biliară. (< fr. cholagogue) Vezi definitia »
OTORINOLARINGOLÓG, -Ă s. m. f. medic specialist în otorinolaringologie; orelist. (< otorinolaringologie) Vezi definitia »
PROLÓG s.n. 1. Parte a unei piese de teatru antice în care se prezenta subiectul. 2. Parte care servește ca introducere la o piesă de teatru, la un roman etc.; (p. ext.) introducere, prefață. [Cf. fr. prologue, it. prologo, lat. prologus, gr. prologos < pro – înainte, logos – vorbire]. Vezi definitia »
BLOG – (termen din informatică).Prescurtare de la WeB LOG(blog).Blog este o pagina de Web care slujește la publicare prin internet a unor date specifice unui domeniu restrâns.De cele mai multe ori blog-ul exprimă stilul autorului acestuia. Vezi definitia »
SEROLÓG, -Ă s. m. f. specialist în serologie. (< fr. sérologue) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z